Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vreto: Inspekcije ukidaju linije na Ilidži, a gradske ne smiju ni spomenuti

BiH

Elvis-Vreto-1068×706

Elvis Vreto, vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću Ilidža, oštro je osudio selektivni pristup Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo, koja je jučer izdala rješenja o privremenoj zabrani obavljanja javnog prevoza na liniji Ilidža-Hrasnica, Ilidža-Sokolović Kolonija, Ilidža-Rakovica-Kobiljača.

„Nemojte da krenemo obilaziti gradske općine, pa znate i vi koliko linija GRAS ne održava u minibus prevozu u gradskoj jezgri. Kako je moguće da je za inspekciju prioritiet isključivanje iz saobraćaja linija koje su ključna veza stanovnika Hrasnice, Sokolović Kolonije i Rakovice sa Ilidžom, a nije uvođenje reda na neredovnim i neodržavanim linijama širom Kantona Sarajevo“, kazao je vijećnik Elvis Vreto.

„Da li treba da stanovnici Rakovice izađu na ulicu i traže svoja prava? U vrijeme ovakvih hladnoća ukidaju nam autobuske linije i stvaraju probleme radnicima, umjesto da insisitiraju da prevoznici povećaju broj vozila. Deset puta smo na Općinskom vijeću Ilidže to razmatrali, blagovremeno upozoravali o svemu Ministarstvo saobraćaja KS. Sramotno je da se na nama lome zakoni, a da gradske neuredne linije ne smiju ni spomenuti! Mi nećemo ovo trpiti, te ćemo tražiti odgovornost prevoznika, ali i ministra saobraćaja“, zaključio je Vreto.