Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija RS o cijeni kokaina: Bio 200 KM, ali je pojeftinio

lukac culum

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas u Banjaluci da Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ nije imao informaciju da je Naser Orić prolazio kroz RS.

Na pitanje novinara da prokometariše izjavu predsjednika SDS-a Vukote Govedarice da prema sudskim mjerama zabrane, Orić nije ima pravo da se kreće teritorijom Republike Srpske i da se postavlja pitanje da li je to znao ministar unutrašnjih poslova i zašto ga nije uhapsio, Lukač je rekao da MUP nije imao informaciju da je Orić bio na teritoriji RS.

On je naglasio da SDS pokušava da prikaže MUP u negativnom kontekstu kroz sve segmete njegovog rada.

Lukač je na današnjoj konferenciji za novinare pozvao sve one koji imaju informaciju da pripadnici MUP-a RS rade u noćnim klubovima da to prijave MUP-u, nakon čega će takvi službenici biti procesuirani.

Direktor Policije RS Darko Ćulum rekao je da pripadnici MUP-a RS ne rade u noćnim klubovima, te da nemaju dozvolu za rad u takvim objektima.

“Prije dvije, tri godine mi smo to strogo zabranili. To je strogo zabranjeno, iako smo ranije imali takve pojave”, naglasio je Ćulum.

Na pitanje koliko košta gram kokaina na crnom tržištu u Banjaluci, Ćulum je rekao da je cijena sada negdje oko 100 KM, a ranije je bila i do 200 KM.

On je rekao da se Nenad Radinković, koji je pravosnažno presuđen za saobraćajnu nezgodu u kojoj je stradao Nikola Đurović, nalazi u Francuskoj i da je za njim raspisana Interpolova potjernica.

Ćulum je rekao da mu nije poznata informacija da je ove godine Radinković hapšen u Bosanskom Petrovcu, te da federalna policija nije o tome informisala Policiju RS.

On je rekao da je u prva četiri mjeseca ove godine evidentirano 156 smrtno stradalih lica u RS, ali da se smrt mladog Davida Dragičevića ne nalazi u statistici MUP-a.

“Tužilaštvo još nije završilo kvalifikaciju tog krivičnog djela, ukoliko je riječ o krivičnom djelu. Kada Tužilaštvo to bude uradilo, onda ćemo i mi raspolagati s tom činjenicom. Tužilaštvo će procijeniti da li je to krivično djelo na osnovu svih dokaza, informacija, činjenica i radnji koje preduzimaju i prikupljaju”, pojasnio je Ćulum.