BiH

reakcija na medijske izvještaje

Vrhbosanska nadbiskupija: Osoba koja je prešla na islam nije bratić Vinka Puljića

18/04/2021
Foto: Armin Durgut/PIXSELL (Arhiv)

Izvjesnog gospodina Danka Puljića, koji je predstavljen kao kardinalov bratić – sin kardinalova brata i koji je u Travniku promijenio vjeru, vrhbosanski nadbiskup lično ne poznaje i zajedničko im je jedino prezime

Iz Povodom naslova i vijesti na pojedinim portalima kako su bratić i sestra kardinala Vinka Puljića prešli na islam, a s ciljem istinitog informiranja obavještavamo svekoliku javnost kako je riječ o lažnoj vijesti, poručili su iz Vrhbosanske nadbiskupije, reagujući na vijest koju je danas objavila agencija Anadolija.

Izvjesnog gospodina Danka Puljića, koji je predstavljen kao kardinalov bratić – sin kardinalova brata i koji je u Travniku promijenio vjeru, vrhbosanski nadbiskup lično ne poznaje i zajedničko im je jedino prezime.

Isto tako gnusna je laž da je sestra kardinala Puljića prije 20 godina prešla na islam.

U Bosni i Hercegovini postoji više loza Puljića te kardinalu Vinku nije poznato da su on i spomenuti gospodin u bilo kakvom srodstvu, a sigurno nisu bliži rod.

Molimo sve novinare i medijske djelatnike da poštuju načela novinarske etike te da u javnosti ne plasiraju lažne, senzacionalističke i neprovjerene informacije, navedeno je u reakciji.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.