Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

11 najboljih

Vrhunski studenti iz Starog Grada dobili nagradu od Općine

studenti pusina hadzibajric

Vaše silne desetke su plod znanja i truda tokom studija, a one u budućnosti trebaju predstavljati mogućnost
kreiranja boljeg stanja u Bosni i Hercegovini

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Jusuf Pušina organizovali su danas prijem za briljantne studente, dobitnike zlatnih i srebrenih znački Univerziteta u Sarajevu i uručili im novčane nagrade. Ukupno je 11 takvih studenata koji žive na području općine Stari Grad, a osam ih je danas bilo prisutno na prijemu.

Načelnik Hadžibajrić i predsjedavajući Pušina su čestitali studentima na vrhunskom uspjehu tokom studija, i poručili im da su oni budućnost naše zemlje.

„Vaše silne desetke su plod znanja i truda tokom studija, a one u budućnosti trebaju predstavljati mogućnost
kreiranja boljeg stanja u Bosni i Hercegovini, stoga se iskreno nadam i želim da ostanete u naljepšoj zemlji na svijetu“, kazao je studentima predsjedavajući Pušina.

Iz razgovora sa studentima smo saznali da ih trenutni planovi itekako vežu za ovaj grad i zemlju. Mustafa Bevrnja je završio Mašinski fakultet sa prosjekom 9,79, tu trenutno radi kao asistent.

„Iako ova pozicija zahtjeva mukotrpan rad, nerijetko vikendima i praznicima, nemam namjeru otići iz zemlje, a od iduće godine planiram upisati i doktorski studij“, rekao je Mustafa.

Berina Beširović je završila Fakultet političkih nauka, Odsjek Međunarodni odnosi i diplomatija prosjekom 9,8. Trenutno je tu angažovana kao asistent, upisala je i doktorat:

„Na početku studija sam dobila stipendiju da odem u Norvešku studirati, međutim odlučila sam ostati i nisam se pokajala“, poručila je Berina, koja trenutno radi na svojoj prvoj knjizi. I Džana Drino (Prirodno-matematički fakultet, Odjek Matematika – 9,1 prosjek) trenutno radi kao pripravnik u gimnaziji i upisuje doktorat iduće godine.