Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Analitički softver

Vrijedna donacija Vlade SAD-a Zavodu zdravstvenog osiguranja KS

zzoks
Foto: Služba za protokol i press KS

Primjena savremenih analitičkih sistema će unaprijediti segment analize podataka kojima raspolaže Zavod i istovremeno prevenirati eventualne nepravilnosti u zdravstvenom sektoru

Šef Ureda za međunarodnu borbu protiv narkotika i provedbu zakona (INL) u Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u BiH Matan Meyer uručio je Zavodu zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo multifunkcionalni analitički softver i pripadajuću opremu. Takođe, za njihovu upotrebu, u okviru te podrške, bit će organizirani i adekvatni treninzi i obuka.

-Donacija će pomoći u efikasnijoj analizi procesa i podataka u zdravstvenom sektoru i predstavlja nastavak saradnje Ambasade SAD-a u BiH, kao podrška aktivnostima koju zajednički provode ZZO KS i Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo – istakao je tom prilikom direktor Zavoda Muamer Kosovac.

Uz riječi zahvalnosti, direktor je istakao da donirani analitički softver predstavlja vrijedan poklon Sjedinjenih Američkih Država, kao i potvrdu da Zavod poduzima aktivnosti koje su u interesu osiguranika i građana.

Primjena savremenih analitičkih sistema će unaprijediti segment analize podataka kojima raspolaže Zavod i istovremeno prevenirati eventualne nepravilnosti u zdravstvenom sektoru.

Doniranu opremu će koristiti uspostavljena Služba za kvalitet i nadzor sa Odjelom za informatičku podršku Zavoda, kroz sistem unaprjeđenja internih kontrola, a sve s ciljem podizanja kvaliteta zdravstvene zaštite u našem kantonu.

-Ta donacija još jednom potvrđuje posvećenost SAD-a unaprjeđenju transparentnosti i smanjivanju potencijalnih koruptivnih rizika u zdravstvenom sektoru Kantona Sarajevo, te je danas iskazana spremnost ka daljem nastavku takve saradnje – saopćila je Služba za protokol i press KS.