Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“

Vrijedna donacija za dječiju kliniku u Mostaru i perike za Banju Luku

Srce za djecu oboljelu od raka

Zajedno možemo učiniti naš svijet boljim, ali svojom podrškom možemo sačuvati nečiji svijet. Pomozite djeci oboljeloj od raka jednim jednostvnim pozivom na humanitarni broj 17010. Pozivom donirate 2KM, a broj je važeći za korisnike mreža BH Telecom, HT Eronet, mTel i Telemach

Pandemija COVID-19 pokazala je kako možemo jačati zajedništvo, solidarnost i brisati granice i razlike između nas. Isto tako rak kod djece ne bira po boji kože, nacionalnosti, religijskoj pripadnosti ili bilo čemu po čemu se razlikujemo u ovom šarenom svijetu. Kada se desi dječiji rak tada su djeca samo djeca, roditelji samo roditelji i svi imaju samo jedan cilj, a to je da dijete ozdravi.

Tada je razumiijevanje ključno i bitno je u preživljavanju jedne tako teške situacije. Roditelji među sobom upravo nalaze to razumijevanje odakle god da dolaze, jer se bore sa istim neprijateljem, a to je rak kod svog djeteta.

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ i naš mobilni tim je od početka pandemije korona virusa počelo iznalaziti načine kako da pomogne prije svega svojoj djeci i roditeljima, ali i svima koji se brinu o našoj djeci pa smo tako uručili mnoge vrijedne donacije hematoonkološkim odjeljenjima u Tuzli i Sarajevu, pedijatrijskoj klinici u Bihaću.

tape in hair extenstions

Ovih dana mobilni tim je bio na terenu i uručili smo još dvije vrijedne donacije. Klinici za dječije bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar uručili smo donaciju dva TV-a, infuzionu pumpu, dezinfekciona sredstva, zaštitne maske i rukavice. U Banja Luci smo našim prijateljima iz udruženja “Iskra”, koji vode tamošnju roditeljsku kuću, također uručili donaciju sa dezinfekcionim sredstvima, zaštitnim maskama i drugim higijenskim potrepštinama. U Banja Luku je sa našim vrijednim mobilnim timom otputovao i naš vlasuljar koji je uzeo mjere za periku koju ćemo u narednom periodu izraditi za djevojčicu koja se trenutno liječi na dječijem onkološkom odjeljenju Kliničkog centra u Banja Luci.

Zajedno možemo učiniti naš svijet boljim, ali svojom podrškom možemo sačuvati nečiji svijet. Pomozite djeci oboljeloj od raka jednim jednostvnim pozivom na humanitarni broj 17010. Pozivom donirate 2KM, a broj je važeći za korisnike mreža BH Telecom, HT Eronet, mTel i Telemach.