BiH

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“

Vrijedna donacija za dječiju kliniku u Mostaru i perike za Banju Luku

15/05/2020

Zajedno možemo učiniti naš svijet boljim, ali svojom podrškom možemo sačuvati nečiji svijet. Pomozite djeci oboljeloj od raka jednim jednostvnim pozivom na humanitarni broj 17010. Pozivom donirate 2KM, a broj je važeći za korisnike mreža BH Telecom, HT Eronet, mTel i Telemach

Pandemija COVID-19 pokazala je kako možemo jačati zajedništvo, solidarnost i brisati granice i razlike između nas. Isto tako rak kod djece ne bira po boji kože, nacionalnosti, religijskoj pripadnosti ili bilo čemu po čemu se razlikujemo u ovom šarenom svijetu. Kada se desi dječiji rak tada su djeca samo djeca, roditelji samo roditelji i svi imaju samo jedan cilj, a to je da dijete ozdravi.

Tada je razumiijevanje ključno i bitno je u preživljavanju jedne tako teške situacije. Roditelji među sobom upravo nalaze to razumijevanje odakle god da dolaze, jer se bore sa istim neprijateljem, a to je rak kod svog djeteta.

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ i naš mobilni tim je od početka pandemije korona virusa počelo iznalaziti načine kako da pomogne prije svega svojoj djeci i roditeljima, ali i svima koji se brinu o našoj djeci pa smo tako uručili mnoge vrijedne donacije hematoonkološkim odjeljenjima u Tuzli i Sarajevu, pedijatrijskoj klinici u Bihaću.

tape in hair extenstions

Ovih dana mobilni tim je bio na terenu i uručili smo još dvije vrijedne donacije. Klinici za dječije bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar uručili smo donaciju dva TV-a, infuzionu pumpu, dezinfekciona sredstva, zaštitne maske i rukavice. U Banja Luci smo našim prijateljima iz udruženja “Iskra”, koji vode tamošnju roditeljsku kuću, također uručili donaciju sa dezinfekcionim sredstvima, zaštitnim maskama i drugim higijenskim potrepštinama. U Banja Luku je sa našim vrijednim mobilnim timom otputovao i naš vlasuljar koji je uzeo mjere za periku koju ćemo u narednom periodu izraditi za djevojčicu koja se trenutno liječi na dječijem onkološkom odjeljenju Kliničkog centra u Banja Luci.

Zajedno možemo učiniti naš svijet boljim, ali svojom podrškom možemo sačuvati nečiji svijet. Pomozite djeci oboljeloj od raka jednim jednostvnim pozivom na humanitarni broj 17010. Pozivom donirate 2KM, a broj je važeći za korisnike mreža BH Telecom, HT Eronet, mTel i Telemach.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.