Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vrijeme u BiH: Danas oblačno, tokom noći kiša i olujni vjetar

vrijeme djevojke

Bosni i Hercegovini jutros je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Bosanski Novi 12, Bihać i Prijedor 11, Banja Luka i Neum 2, Sanski Most 1.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -7 stepeni, Sokolac -5, Livno -4, Bugojno -3, Jajce i Kupres -2, Ivan-sedlo, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla i Zenica -1,
Banja Luka 0, Bijeljina, Doboj i Zvornik 1, Mostar 3, Bihać i Gradačac 4, Trebinje 5 i Neum 6 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 935 milibara, za 7 milibara je niži od normalnog i sporo raste.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje, uglavnom, pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima na istoku i sjeveroistoku Bosne sunčanije. U večernjim satima kiša se očekuje na zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar, prijepodne, slab do umjeren, a od sredine dana pa do ponoći umjeren do jak, povremeno s olujnim udarima, južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 9 do 16 stepeni.

U Sarajevu, prijepodne nešto sunčanije, a poslijepodne uglavnom, pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i u večernjim satima očekuju se jaki udari vjetra. Oko i poslije ponoći s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura oko 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.