Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

negirao optužbe

Vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika RS potvrdio da je bio na ispitivanju u SIPA-i

milos lukic
Foto: RTRS
Miloš Lukić

Nakon što je ukaz predsjednika RS Milorada Dodika objavljen u Službenom glasniku entiteta, Tužilaštvo BiH formiralo je tim koji će u saradnji sa drugim institucijama raditi na ovom predmetu

Vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloš Lukić potvrdio je da je bio na ispitivanju u Agenciji za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i negirao sve što mu se stavlja na teret, te ustvrdio “da se institucije RS drže i držaće zakona” koji budu doneseni u ovom entitetu.

“Ključna stvar je da, kao vršilac dužnosti direktora, svoj posao temeljim isključivo na zakonu, a zakon nam je stavio u obavezu da objavljujemo sva akta koje prema nama upute institucije Republike Srpske”, tvrdi Lukić.

Tvrdi – pravo je na strani RS.

“Zato se digla i velika prašina koja se odnosi na Službeni glasnik koji je radio isključivo po zakonu. Kako tumačiti tek to ako neko napada na druge institucije čiji legalitet i legitimitet proističe iz volje naroda, koja jeste ono najjače u svakom društvu?”, smatra Lukić.

Tvrdi kako je sve dio dugog niza pritisaka prema RS, koji imaju cilj da se u jednom trenutku dođe do nekih ljudi koji bi bespogovorno izvršavali sve što im se stavi na sto.

“To je jedan konglomerat pritisaka i ucjena, ali mislim da će, kao i to sada, i u budućnosti biti bezuspješni. Ne znam kako iko može zamisliti da će u bilo kojem momentu u Republici Srpskoj postojati bilo ko, ko će sprovoditi odluke na njenu štetu”, rekao je Lukić.

Komentarišući da političke krize u BiH nisu novost, Lukić, koji je politikolog po struci, rekao je da bi izlaz iz ove krize po njemu bio to da svako gleda svoja posla.

Nakon što je ukaz predsjednika RS Milorada Dodika objavljen u Službenom glasniku entiteta, Tužilaštvo BiH formiralo je tim koji će u saradnji sa drugim institucijama raditi na ovom predmetu.

Podsjetimo, uprkos odlukama Visokog predstavnika Christiana Schmidta, novoizabrani vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika RS Miloš Lukić potpisao je odluke o objavljivanju ukaza Milorada Dodika vezanih za zakone koji praktično suspendiraju odluke Visokog predstavnika i Ustavnog suda BiH na teritoriji ovog entiteta.