BiH

Sjedište HDZ-a

Vučić i Čović sastali se u Mostaru

09/04/2019

Sastanak se održava u Domu Hrvatske demokratske zajednice BiH

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je posjetio Mostar gdje se sastao s predsjednikom HDZ-a BiH i zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem, javlja Anadolu Agency (AA).

Sastanak se održava u Domu Hrvatske demokratske zajednice BiH u Mostaru gdje prema najavi razgovaraju o aktuelnim gospodarskim i političkim pitanjima, te odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

Nakon sastanka uputit će se na Međunarodni sajam gospodarstva ”Mostar 2019”, koji će uz prigodnu svečanost otvoriti predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Podsjetimo, Aleksandar Vučić je ovu manifestaciju otvorio protekle godine kad je zemlja partner bila Republika Srbija, a tokom posjete gradu na Neretvi predsjednik Srbije će posjetiti Sabornu crkvu u Mostaru.

Međunarodni sajam gospodarstva koji slovi za jedan od najvećih u regiji već godinama je uz susrete privrednika iz raznih krajeva svijeta i mjesto bilateralnih susreta. Tokom sutrašnjeg dana očekuje se i sastanak Dragana Čovića (HDZ BIH) i Bakira Izetbegovića (SDA), predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. Razgovarat će o uspostavi vlasti i rješavanju političke krize u BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.