Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vučić: Srbija neće dozvoliti napade na Republiku Srpsku

BiH

vucic

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić poručio je u četvrtak onima koji presudu Radovanu Karadžiću misle da iskoriste za političke ili bilo koje napade na Republiku Srpsku da Srbija to ne smije, ne može i neće dozvoliti, javlja Tanjug.

“Srbija ima obvezu da vodi računa i o svom narodu izvan granica Srbije. Upozoravam one koji misle da današnju presudu protiv nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske iskoriste za politički ili bilo koji napad na Republiku Srpsku, da Srbija u skladu s Daytonskim sporazumom to ne smije, ne može i neće da dozvoli”, istaknuo je Vučić na centralnoj državnoj ceremoniji obilježavanja Dana sjećanja u Varvarinu.

Istaknuo je da će Srbija stati uz svoj narod i štiti njegovo pravo na opstanak, kao i pravo na postojanje i život Republike Srpske.

“Ne ugrožavamo nikoga, nikome nećeme da prijetimo, ali nikome ne damo da Srbe gaze zato što su Srbi. Nismo ničija krpa, mi smo ponosan, nepokoran i nepokoren narod”, rekao je Vučić.

Napomenuo je kako će Srbija usprkos onome sto se desilo u prošlosti dati sve od sebe za pomirenje i suradnju sa susjedima u regiji.