Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poslanik u nsrs

Vukanović dao iskaz u Tužilaštvu BiH: Stidim se Dodikove izjave

nebojsa-vukanovic (2)

Vukanović je kazao kako se stidi Dodikove izjave o pripadnicima SIPA i da je Dodikov cilj da “ovdje vlada vječna mržnja”

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović saslušan je danas u svojstvu svjedoka u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine u Sarajevu, u predmetu “napad na ustavni poredak”, a u vezi zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske o prenosu nadležnosti sa državnog na entitetski nivo.

Vukanović je rekao da Tužilaštvo Bosne i Hercegovine snosi najveću odgovornost za situaciju u zemlji i da je siguran da će ovo imati više politički nego pravosudni ishod.

“Ovo je predstava za javnost u kojoj ja ne želim da učestvujem, to sam rekao i Tužilaštvu. Siguran sam, da su tužioci ranije radili svoj posao i da je Gordana Tadić ranije smijenjena, kao i Milan Tegeltija, danas ne bismo bili u ovom problemu”, rekao je Vukanović nakon saslušanja, prenosi BHRT.

Vukanović je kazao kako se stidi Dodikove izjave o pripadnicima SIPA i da je Dodikov cilj da “ovdje vlada vječna mržnja”.

Ranije su iskaz Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, takođe u svojstvu svjedoka, dali Goran Selak, Mirko Šarović, Nenad Nešić i Branislav Borenović.