BiH

Gostovao na FACE TV-u

Vukanović: Dodik je došao helikopterom, ušao kao furija i pokušao da ih izvuče (VIDEO)

06/06/2020

Govoreći o svim nezakonitim nabavkama za vrijeme pandemije, Vukanović kaže, da su u ratu postojali ratni profiteri, kada su se najveće bagre bogatile, a kako kaže, postoje i danas, isto to rade

Dan kad je Novalić uhapšen, Višković je poništio ugovor o “pokretnoj bolnici”, prepao se da će i on biti gotov, rekao je poslanik u NSRS u klubu SDS Nebojša Vukanović, gostujući na FACE TV-u.

– U skupštini su doživjeli debalk snagom argumenata, oni su ućutali. Onda je Dodik sa helikopterom ušao kao furija da pokuša da ih izvuče”, kazao je Vukanović.

Komentarišući raskidanje ugovora o kupovini “pokretne bolnice”, Vukanović kaže da su čudni odnosi između Slavena Ristića, vlasnika tehničko-remontnog zavoda Bratunac i fabrike za preradu i proizvodnju oružja i Vlade Republike Srpske.

– Višković je rekao da je to njegov prijatelj i preko njega nabavio 1000 doza tečnosti da se mogu vršiti testiranja i bolnicu. Nabavku su dogovorili preko telefonskog razgovora, ističe on.

Vukanović objašnjava da je u vrijeme početka pandemije, Ristić pozvao privrednike Semberije za prikupljanje donacije za kupovinu respiratora.

– Na sajtu stoji da je prikupljeno 1,41 milion KM, a prikupljeno 2,64 miliona KM. Nijedan respirator nije kupljen niti isporučen Republici Srpskoj, rekao je Vukanović.

Komentarišući naprasno raskidanje ugovora o kupovini “pokretne bolnice”, Vukanović kaže:

– Dan kad je Novalić uhapšen, Višković je poništio ugovor o “pokretnoj bolnici, prepao se da će i on biti gotov. Dodik samo pere ruke uvijek svali na nekog drugog, on je član Predsjedništva BiH, a Višković sve potpisuje”.

Govoreći o svim nezakonitim nabavkama za vrijeme pandemije, Vukanović kaže, da su u ratu postojali ratni profiteri, kada su se najveće bagre bogatile, a kako kaže, postoje i danas, isto to rade.

– Rekli su: Vidi kakav je strah u narodu, hajmo sad izvršiti pljačku, naglašava on.

Osvrnuo se i na smjenu ministra lokalne uprave i samouprave Republike Srpske Lejle Rešić, Vukanović kaže da su se “koplja na njoj slomila”.

“Višković je samo marioneta, nijednog ministra nije istjerao, pored toliko afera, a koplja se slomila na Lejli Rešić, jer je njen Marko Pavić u Prijedoru srušio većinu SNSD-a”, zaključio je Vukanović.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.