Poslanik u Klubu SDS-a

Vukanović: Dok je Lukač ministar ne može se popraviti bezbjednosna situacija u RS

Nebojsa-Vukanovic

Pita i da li je “zadatak policije da po nalogu crkve svako veče brani” članovima grupe “Pravda za Davida” da pale svijeće u banjalučkom crkvenom dvorištu, dok, kako kaže, ima više neriješenih ubistava i višemilinske štete od privrednog kriminala

Opozicija u Republici Srpskoj (RS) tražit će ostavku ministra unutrašnjih poslova u RS Dragana Lukača, najavio je danas Nebojša Vukanović, poslanik u Klubu SDS-a.

On ističe da ne vidi nijedan razlog da informacija o bezbjednosti u RS, koja interesuje sve građane, bude zatvorena za javnost.

-Dokument o kojem poslanici raspravljaju na sjednici iza zatvorenih vrata je javan, ali je vlast preglasavnjem spriječila da se čuje da je stanje bezbjednosti u RS loše i koji su uzroci– tvrdi Vukanović.

Pita i da li je “zadatak policije da po nalogu crkve svako veče brani” članovima grupe “Pravda za Davida” da pale svijeće u banjalučkom crkvenom dvorištu, dok, kako kaže, ima više neriješenih ubistava i višemilinske štete od privrednog kriminala.

-A za to niko ne odgovara. Dragan Lukač ne može biti ministar unutrašnjih poslova RS-a i dok je on na toj funkciji ne može se popraviti bezbjednosna situacija u RS – rekao je Vukanović novinarima u Banjoj Luci.