Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

obratio se mitroviću

Vukanović izbačen sa sjednice NSRS-a, ministru postavio neugodna pitanja

Foto: Screenshot/YouTube

On je tokom aktulenog časa postavljao pitanje entitetskom ministru privrede Vojinu Mitroviću u vezi davanja poslova povlaštenim firamama

Nebojša Vukanović, šef poslaničke Liste za pravdu i red, danas je ponovo odlukom predsjedavajuće NSRS Ane Ljubojević (SNSD) udaljen sa sjednice.

Vukanović je udaljen u vrijeme kada je tražio odgovor na poslaničko pitanje.

On je tokom aktulenog časa postavljao pitanje entitetskom ministru privrede Vojinu Mitroviću u vezi davanja poslova povlaštenim firamama.

“Ovo je mafijaški posao. Kako smo 20 godina vadili krv ako nije bilo ovog pravilnika Vojina Mitrovića? Jesu li nas trovali i imali lažne podatke? Koga pravite budalama? Hoćete da uzmete svakoj zdravstvenoj ustanovi nekoliko miliona KM? Firma ima jednog zaposlenog i vršit će u svakoj bolnici, domu zdravlja i privatnoj laboratoriji baždarenje instrumenata. On je poznat kao kriminalac koji je napravio sličan pravilnik u Vijeću ministara”, govorio je Vukanović.

Na konstataciju da mu je vrijeme isteklo za postavljanje pitanja, Ljubojević ga je prekinula, a nakon što je Mitrović završio sa odogovorom, potpredsjednica parlamenta je opomenula Vukanovića da se ne može neprimjereno ponašati.

Nakon toga je došlo do verbalnog sukoba, pa mu je Ljubojević izrekla kaznu udaljavanja sa sjednice.

“Po članu 160 izričem vam mjeru isključenja sa sjednice, za ovaj bezobrazluk i ovakvo ponašanje”, rekla je Ljubojević.