BiH

poslanik sds-a u nsrs

Vukanović o Karadžićevoj kćerki: Ni Željka Cvijanović ne bi sebe toliko ponizila

11/12/2020

Sonja Karadžić-Jovičević, kćerka ratnog zločinca Radovana Karadžića, kazala je jučer u Banjoj Luci da tabla sa imenom njenog oca treba biti uklonjena sa Studentskog doma na Palama

Nebojša Vukanović, zastupnik SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a, reagovao je na jučerašnje skidanje poloče s imenom Radovana Karadžića sa Studentskog doma na Palama.

“Nevjerovatan je stepen lojalnosti koji je Sonja Karadžić – Jovičević danas pokazala prema Miloradu Dodiku, ponižavajući i dovodeći sebe u veoma neprijatnu situaciju kako bi njega spasila. Siguran sam da ni Željka Cvijanović ne bi sebe ovako ponizila u javnosti da spasi Dodika, kao što je to nažalost učinila Sonja Karadžić. Šta je pozadina svega može se samo nagađati, ali osobe sa stavom i karakterom nikada ne bi smjele pristati na ovako nešto, ma kakav dogovor i interesi da su u pitanju. Dodik je i ovim činom pokazao da je veliki kukavica, a ne veliki baja, jer je poklekao i povukao se pred ultimatumom Valentina Incka, ali nije imao časti i hrabrosti da sam skine ploču već je poturio i ponizio Sonju Karadžić kako bi se pekla na vatri javnosti vadeći njegove kestenje iz vatre” napisao je Nebojša Vukanović na svom blogu.

Podsjetimo, Sonja Karadžić-Jovičević, kćerka ratnog zločinca Radovana Karadžića, kazala je jučer u Banjoj Luci da tabla sa imenom njenog oca treba biti uklonjena sa Studentskog doma na Palama. Nedugo nakon toga, ona je i uklonjena.

Visoki predstavnik Valentin Inzko je u svom posljednjem izvještaju Vijeću sigurnosti UN-a oštro kritikovao veličanje ratnih zločinaca, posebno postavljanje table s imenom Radovana Karadžića na Studentskom domu Pale, te poručio da Miloradu Dodiku treba zabraniti putovanje u zemlje Evropske unije ukoliko je ne skine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.