Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

skupština rs

Vukanović objavio snimak: Pogledajte šta je opozicija radila dok je Dodik govorio (VIDEO)

nsrs

Mazalica je u izjavi novinarima naveo da se sada pokušava spriječiti usvajanje dokumenta koji će, kako tvrdi, spriječiti dalji put BiH u NATO

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Srđan Mazalica rekao je da je večerašnja posebna sjednica entitetskog parlamenta počela napeto i da je moguć isti scenario kao u oktobru 2017. godine, kada je opozicija pokušala da spriječi donošenje važne odluke u Skupštini RS-a.

Podsjetio je da je tada blokirana velika sala i da je Rezolucija o vojnoj neutralnosti RS usvojena u maloj sali.

Mazalica je u izjavi novinarima naveo da se sada pokušava spriječiti usvajanje dokumenta koji će, kako tvrdi, spriječiti dalji put BiH u NATO.

– Programom reformi trasira se put saradnje sa NATO-om. Kvalitatitvno i kvantitatvino se razlikuje od ANP-a. RS postaje važan faktor u ovim procesima. Time što je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik donio dokument pred poslanike, pokazuje da poštuje NSRS, za razliku od bivšeg člana Predsjedništva iz Republike Srpske Mladena Ivanića – rekao je Mazalica novinarima tokom obraćanja srpskog člana Predsjedništva BiH u skupštinskoj sali.

Pojedini poslanici opozicije, prvenstveno Draško Stanivuković (PDP), Jelena Trivić (PDP), Ljubiša Krunić (PDP) Nebojša Vukanović (SDS) i Miladin Stanić (SDS) i dalje galamom, bukom i zvižducima ometaju uvodno obraćanje člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u Narodnoj skupštini.

Vukanović je na svom YouTube kanalu objavio i dva videa snimljena tokom skupštinskog zasjedanja.

Uzvikivali su i „prevara”, “izdaja”, „podvala”, „lažni dokument”…

Dodik je rekao da nema odluke o ulasku u NATO.