BiH

Nebojša Vukanović

Vukanović tvrdi da “šator-bolnica” koju je kupila Vlada RS košta 60 KM po metru kvadratnom

24/05/2020

"Nakon ovakvog skandala premijer Višković i ministar zdravlja Šeranić moraju podnijeti ostavku", napisao Vukanović

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović tvrdi da je cijena pokretne bolnice koju je u toku pandemije koronavirusa kupila Vlada RS-a mnogo niža, nego ona za koju je kupljena. Vukanović tvrdi da se takva bolnica na Alibabi može kupiti za 34 do 38 dolara (od 60 do 70 KM) po metru kvadratnom, dok je Vlada RS-a pokretnu bolnicu kupila po 1000 Km po metru kvadratnom.

“Da je neko ukrao najmanje 4 miliona maraka govore i podaci da sajta Alibaba gdje šator za vjenčanje, identičan onom u Zalužanima, iznosi od 34 do 38 dolara po metru kvadratnom, sa otvorima, prozorima i vratima, dok je vladin šator bez otvora plaćen skoro 1000 maraka po kvadratnom metru. Nakon ovakvog skandala premijer Višković i ministar zdravlja Šeranić moraju podnijeti ostavku”, napisao Vukanović, koji je svoje tvrdnje obrazožio u videu.

Ranije su Vukanović i polanik u NSRS Draško Stanivuković obišli mjesto gdje je montirana pokretna bolnica u Zalužanima kod Banjaluke. Evo šta su tom prilikom zabilježili:

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.