Vulin: Dayton je donesen zbog političara kao što je Izetbegović

Aleksandar-Vulin-4444

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, koji je najavio da BiH razmatra novu tužbu za genocid protiv Srbije, to neće moći učiniti zahvaljujući Daytonskom sporazumu.

“Zbog političara kao što je Bakir Izetbegović je i donesen Daytonski sporazum, baš zato da ne bi u BiH netko mogao govoriti u ime ostalih naroda i da ne bi netko mogao sam odlučivati o tome što će raditi i kako će raditi u ime sva tri naroda”, rekao je Vulin u Kosovskoj Mitrovici, komentirajući najavu Izetbegovića, javlja Tanjug.

Vulin je ocijenio da bi, kada bi se ostavilo na volju Izetbegoviću i onima koji tako zamišljaju politiku, bilo neprekidnih sukoba između Srba, Hrvata i Bošnjaka u BiH.

“Zahvaljujući Daytonskom sporazumu, Izetbegović niti će moći pokrenuti bilo kakvu tužbu, niti će moći učiniti bilo što s čime se ne slažu i građani BiH koji nisu iz dijela naroda koji predstavlja Izetbegović”, naglasio je Vulin.

On je dodao da Izetbegović ne može destabilizirati Srbiju, ali može, kako je rekao, destabilizirati BiH, te da ovakvim aktivnostima on to upravo i radi.

“Destabiliziranje BiH ne dolazi iz Banja Luke već očito dolazi iz Sarajeva, kada Sarajevo pomisli da može odlučivati ​​i u ime Banja Luke i u ime Mostara i u ime svih koji žive na području BiH”, rekao je Vulin.

On je pozvao Izetbegovića da dođe u Bratunac, da se pokloni pred srpskim žrtvama i da vođen primjerom Aleksandra Vučića pokaže da mu je stalo do drugih i da mu je stalo do svačije muke.

“Što se mene tiče, mogu mu biti domaćin u Bratuncu i upoznati ga s majkama pobijenih Srba i zamoliti da se ne igra stvarima koje nisu za igru. Ne možete u regiji, koja još nije zaboravila što su ratovi, koristiti tako teške riječi”, poručio je Vulin.

Vulin je zaključio da će Srbija dati sve od sebe da sačuva stabilnost regije, dodajući da to ne može učiniti sama.