BiH

Banja Luka

Vulin RS i Srbiju smatra jednim dijelom?!

03/12/2020

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije, koji se nalazi u posjeti Banjoj Luci, izjavio je da je Srbija i on kao ministar spreman za nastavak saradnje i njeno unaprijeđenje između MUP-a Srbije MUP-a RS

Ovo izjavom Vulin je pokazao još jednom da Srbija RS smatra svojim dijelom!? Još nema zvaničnih reakcija nadležnih i odgovonrih u institucijama BiH, piše NAP.

“Sprovodeći dogovor između Vučića i Dodika svaki ministar svoju posjetu mora da učini svom narodu i svojoj Banjaluci. Ja imam to zadovoljstvo i čast da budem u Banjaluci kao ministar unutrašnjih poslova i ističem spremnost za nastavak saradnje i unaprjeđenje saradnje MUP-a Srbije i MUP-a Republike Srpske”, izjavio je Vulin.

“Svako ugrožavanje bezbjednosti i mira u RS je ugrožavanje bezbjednosti i mira u Srbiji. Svaka nesreća koja se desi u Srbiji podjednaka je nesreća za građane RS. Imamo obavezu da sarađujemo, da svakodnevni život učinimo bezbjednim i sigurnijim”, izjavio je Vulin.

On je kazao da će 2021. godine biti organizovana prva zajednička veza specijalnih jedinica policije Srbije i bh. entiteta RS, te će se nastaviti školovanje i obučavanje policijskih kadrova. Nastavit će se i razmjena obavještajnih podataka o organizovanim kriminalnim grupama koje krše zakon s obje strane rijeke Drine, te da se u tom pogledu informacije razmjenjuju svakodnevno.

“Kada je potrebna obuka za bilo koji vid koji Srbija može da pruži, svi bezbjedonosni kapaciteti Srbije stoje na raspolaganju RS. RS je naš prioritet, bezbjednost građana nam je važna kao i bezbjednost građana Srbije”, istakao je Vulin, koji je rekao da će se truditi da svima bude bolje u tom segmentu.

Govorio je Vulin i o ilegalnim migracijama, koje nose brojne rizike – te je kazao da se taj problem mora zajednički rješavati, pogotovo zato što ni Evropska unija nema jedinstven stav.

“Tu smo i moramo da se tim zlom i nevoljom borimo zajedno. Prijetnje od terorizma nikada nisu male, moderni svijet je globalno selo u kojem se svako zlo može desiti”, poručio je Vulin, prenosi N1.

On je kazao i to kako RS i Srbija imaju mnogo oblasti u kojima moraju da rade zajedno, a sve što Srbija može da učini za Republiku Srpsku – to će i učiniti. Rekao je kako je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, u svom premijerskom i predsjedičkom mandatu učinio mnogo da RS bude ekonomski razvijenija i zaštićenija, te politički sigurnija. To je i njegov posao, kako je rekao, te će nastaviti da ga radi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.