Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Za 14 osoba sa Kosova onemogućen ulazak u BiH

granicna policija

Službenici Jedinice granične policije Doljani zbog neispunjavanja uvjeta nisu dozvolili ulazak u BiH 14 osoba s područja Kosova, javlja Anadolu Agency (AA).

Kontrolirani su na ulasku u BiH na MGP Bijača. U skladu sa Zakonom o strancima, uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH te su vraćeni u Republiku Hrvatsku.

Službenici Jedinice granične policije Kamensko lišili su slobode F.M. (1978.), državljanina Savezne Republike Njemačke.

Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Interpol Kišinjev raspisao potjernicu zbog krivičnih djela „prevara“ i „krivotvorenje“.

Osoba je kontrolirana pri ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Prisika. F.M. predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Na izlasku iz BiH na MGP Klobuk lišen je slobode V.I. (1990.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog krivičnog djela „prevara“. Službenici JGP Trebinje bh. državljanina predali su službenicima Policijske uprave Trebinje.

Službenici JGP Gradiška lišili su slobode M.M. (1977.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banja Luci zbog krivičnog djela „falsifikovanje isprave“. Državljanin BiH kontroliran je pri ulasku u BiH na MGP Gradiška i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

Na MGP Šamac na izlasku iz BiH lišen je slobode E.H. (1983.) jer je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Konjic raspisala potragu zbog krivičnog djela „razbojništvo“.

Službenici JGP Orašje bh. državljanina predali su službenicima PU Konjic.