BiH

vlada ks

Za 80 radnika GRAS-a koji odlaze u penziju biti će izmirene obaveze i doprinosi

25/05/2022

Razlozi za donošenje takve odluke su, između ostalog, zbrinjavanje viška uposlenika, izmirivanje obaveza prema radnicima, ali i put ka restruktuiranju tog javnog preduzeća

Vlada Kantona Sarajevo, na prijedlog Ministarstva saobraćaja, donijela je odluku kojom se daje saglasnost za Program restruktuiranja i zbrinjavanja viška uposlenih radnika KJKP GRAS u 2022. godini.

Razlozi za donošenje takve odluke su, između ostalog, zbrinjavanje viška uposlenika, izmirivanje obaveza prema radnicima, ali i put ka restruktuiranju tog javnog preduzeća.

– Tim programom obuhvaćeno je 80 radnika koji će otići u penziju i kojima će biti izmirene sve obaveze i doprinosi, onako kako svaki radnik i zaslužuje. Osim naše brige za radnika, taj program podrazumijeva i niz drugih parametara koji će ubrzati proces restruktuiranja GRAS-a. Sve ovo što radimo početni su koraci koje pravimo nakon toliko godina da bi sliku javnog prijevoza dugoročno potpuno promijenili – istakao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

Kako navodi u saopćenju za javnost Služba za protokol i press KS, na osnovu neisplaćenih obaveza u periodu od 2009. godine do dana sticanja prava na penziju, potrebna sredstva koja će Vlada KS izdvojiti iznose više od 2,5 miliona KM.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.