Za biblioteku u Varešu prikupljeno više od hiljadu knjiga

biblioteka vares

Komisija za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima i Služba za lokalnu samoupravu Općine Centar Sarajevo prikupila je knjige za biblioteku u Varešu koja će zahvaljujući ovoj akciji biti bogatija za više od 1.000 naslova.

Akcija je provedena u 15 mjesnih zajednica središnje sarajevske općine, gdje su građani svaki radni dan mogli donijeti knjige za biblioteku u Varešu, a bio je organiziran i dolazak na adresu.

Predsjednik Komisije za mjesne zajednice Općinskog vijeća Općine Centar Sarajevo Samir Fazlić kazao je da je cilj ove aktivnosti bio prikupiti što više knjiga/lektira za osnovne i srednje škole, te stručne literature.

– Kao i u dosadašnjim akcijama prikupljanja knjiga i ovaj put su građani pokazali veliki senzibilitet i ovom prilikom donirali više od 1.000 naslova koje će predstavnici Općine Centar uručiti biblioteci u Varešu polovinom marta – kazao je Fazlić.

Podsjetio je da je u dosadašnjim akcijama prikupljanja knjiga za biblioteke u Maglaju, Olovu, Goraždu, Varešu i za biblioteku Centra za zdravo starenje Općine Centar, prikupljeno više od 11.000 naslova, te je dodao da će se akcije ovog tipa nastaviti i u budućem periodu, saopćeno je iz Općine Centar.