Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Za danas najavljeni kiša i snijeg, od petka ponovo sunčano i toplije

Sarajevo: Snijeg u jutarnjim satima iznenadio građane
20.04.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Snijeg koji je krenuo padati rano jutros iznenadio je gradjane. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -3; Ivan Sedlo 2; Sokolac 3; Drvar 4; Bihać, Bugojno, Livno, Sarajevo 5; Gradačac 6; Doboj, Sanski Most, Srebrenica, Trebinje, Tuzla, Zenica 7; Banja Luka, Prijedor, Široki Brijeg, Zvornik 8; Bijeljina, Mostar, Stolac 9; Neum 10; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 930 hPa, za 12 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Prema kraju dana ili u večernjim satima u nizinama centralne i istočne Bosne može biti susnježice ili slabog snijega. Vjetar u Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjeren do pojačan, povremeno sa jakim udarima, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu do 14 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Krajem dana ili tokom noći je moguća susnježica ili slab snijeg. Dnevna temperatura oko 6 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U četvrtak u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar u Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjeren do pojačan, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu do 7, dnevna od 4 do 10, na jugu do 14 °C.

U petak  sunčano vrijeme. Vjetar slab, veći dio dana, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 2, na jugu do 4, dnevna od 7 do 12, na jugu do 16 °C.

U subotu  sunčano. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 4, na jugu do 6, dnevna od 12 do 18 °C.

U nedjelju jutro sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. Vjetar slab do umjeren na sjeveru Bosne sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, dnevna od 14 do 20, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 22 °C.