Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

IDDEEA

Za građane BiH u Maleziji omogućeno elektronsko podnošenje zahtjeva za dokumenata

almir badnjevic
FOTO: Screenshot / N1

Ambasador Jahić naglasio je da građani BiH u Maleziji sada imaju mogućnost podnošenja zahtjeva za dokumente bez potrebe fizičkog prisustva u zemlji

Direktor Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA BiH) Almir Badnjević boravi u Maleziji, gdje je razgovarao s ambasadorom BiH u Maleziji Edinom Jahićem. Susret je prošao uspješno, jer je konačno uspostavljena aktivacija elektronske razmjene podataka za građane BiH u Maleziji – saopćeno je iz IDDEEA-e.

Kako se navodi, prvi put je omogućena elektronska razmjena podataka, čime građani iz Malezije mogu podnijeti zahtjev za dokumente bez potrebe putovanja u BiH. Ova inicijativa omogućava da dokumenti direktno stignu do njih u Maleziju.

– Suočeni s potrebama i izazovima naših građana u inostranstvu, odlučili smo poduzeti konkretne korake kako bismo im olakšali administrativne postupke. Elektronska razmjena podataka je presudan korak prema jačanju usluga za građane BiH koji se nalaze u Maleziji – izjavio je Badnjević.

Ambasador Jahić naglasio je da građani BiH u Maleziji sada imaju mogućnost podnošenja zahtjeva za dokumente bez potrebe fizičkog prisustva u zemlji.

– Ova revolucionarna inicijativa ne samo da čuva vrijeme naših sugrađana, već i povećava efikasnost pružanja konzularne podrške. Želim izraziti duboko poštovanje direktoru Badnjeviću i njegovom timu u IDDEEA-i na dosadašnjem radu – kazao je ambasador Jahić.

U sklopu posjete, Badnjević će se sastati i s predstavnicima Vlade Malezije i kompanije MIMOS, otvarajući put za daljnju saradnju i razmjenu iskustava između dvije zemlje.

Elektronska razmjena podataka otvara novo poglavlje u administrativnom iskustvu građana BiH u inostranstvu, čime se postavlja standard za buduće inovacije i poboljšanja u pružanju usluga, navode iz IDDEEA-e.