Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Meteoalarm

Za jug BiH izdato narandžasto upozorenje, u ostatku zemlje žuto

vrucina2
24.06.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Danas je u BiH vrhunac toplotnog vala zbog cega je i Federalni hidrometoroloski zavod izdao crveni meteoalarm. Na vecini meteoroloskih stanica temperature su bile cesto vise od 30 stupnjeva, a na nekima su cak oborene rekordne vrijednosti. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Narandžasto upozorenje znači da je vrijeme opasno, odnosno da su “moguće šteta i ljudske žrtve”. Žuto upozorenje znači da je vrijeme “potencijalno opasno”

Meteoalarm za danas je izdao narandžasto upozorenje za područje Trebinja i Mostara zbog najavljene maksimalne dnevne temperature više od 35 stepeni Celzijusovih.

Za ostala područja u BiH na je snazi žuto upozorenje. U Mostaru se danas očekuje i do 38 stepeni Celzijusovih.

Žuti alarm upaljen je za područje Banjaluke, Prijedora, Sarajeva, Livna, Višegrada, Bihaća, Mostara, Foče i Tuzle gdje će maksimalna temperatura biti od 32 do 35 stepeni Celzijusovih.

Narandžasto upozorenje znači da je vrijeme opasno, odnosno da su “moguće šteta i ljudske žrtve”. Žuto upozorenje znači da je vrijeme “potencijalno opasno”.

Žuto upozorenje znači da je vrijeme potencijalno opasno – vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali je potreban oprez.