Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Za mališane iz socijalno ugroženih porodica 260 bajramskih paketića

BiH

Bajram je radost za svako dijete (1)

Humanitarna organizacija studenata “Ruku na srce” danas je u prostorijama Istiklal džamije u Sarajevu u okviru projekta “Bajram je radost za svako dijete” organizovala podjelu bajramskih paketića djeci iz socijalno ugroženih porodica.

Pored podjele paketića, djeca su imala priliku pogledati i prigodan prateći program.

Bajramski paketići obradovali su djecu iz socijalno ugroženih porodica sa područja Kantona Sarajevo, gdje je podijeljeno 165 paketića, 50 paketića otišlo je u selo Divič kod Zvornika, 20 paketića u Dnevni centar „Gnijezdo“ u Solunu kod Olova, pet paketića obradovalo je i jednu porodicu iz Mostara, a 20 paketića bit će poslano u Srebrenicu, saopćeno je iz Humanitarne organizacije studenata “Ruku na srce” .

PR Udruženja Faris Gurda ističe da je ovo druga godina kako se realizuje projekt podjele bajramskih paketića.

– Nakon podjele novogodišnjih paketića u decembru, došli smo na ideju da obradujemo mališane i uoči Bajrama. Protekle godine pripremili smo 100 bajramskih paketića, a ove godine čak 260. Posebno sam zahvalan volonterima Udruženja „Ruku na srce“, koji su tokom proteklih nekoliko sedmica svoje slobodne vrijeme izdvajali, čak i u ovim vrućim ljetnim danima, kako bi prikupljali i razvrstavali donacije, pripremali paketiće, te organizovali samu podjelu. Svakako, neizmjernu zahvalnost dugujemo i sugrađanima i kompanijama, koje su nam pomogle u realizaciji ovog projekta – naglašava Gurda.

Kazao je da Udruženje tokom godine realizuje i niz drugih aktivnosti, kao što su: akcije prikupljanja školskog pribora, osnovnih životnih namirnica, instruktivna nastava za školarce, prikupljanje odjeće i obuće u okviru projekta „Doniraj – Vama bespotrebno, nekom korisno“ „Nijedno dijete bez paketića“, te realizacija humanitarnih izložbi umjetničkih radova pod nazivom „Srca osjećaju, ruke stvaraju“.