BiH

područje Kozare

Za nestalim avionom tragaju četiri tima, u potragu uključeni i helikopteri OSBiH

11/12/2020
Foto: RTRS

Novitović je naveo da su pripadnici Republičke uprave civilne zaštite u potragu uključeni juče od 16.00 sati, a da jutros od 6.00 sti teren pretražuju njihova četiri tima

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović rekao je Srni da u nastavku potrage za sportskim avionom koji je pao na području Kozare jutros učestvuju četiri tima entitetske Civilne zaštite, te izrazio uvjerenje da će letjelica danas biti pronađena.

Novitović je naveo da su pripadnici Republičke uprave civilne zaštite u potragu uključeni juče od 16.00 sati, a da jutros od 6.00 sti teren pretražuju njihova četiri tima.

“Tokom dana, priključiće se još naših timova”, rekao je Novitović.

On je dodao da, zajedno sa timovima Civilne zaštite , teren na području Kozare, pretražuju i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Gorska služba spašavanja, planinari, zaposleni u preduzeću “Šume Srpske”, te lovci.

“U pripravnosti je Helikopterski servis, i oni će poletjeti u izviđanje”, rekao je Novitović.

U sportskom avionu koji je juče pao na području Kozare bili su pilot i operater.

Avion se vraćao iz Velike Kladuše za Banju Luku, sa čijeg je aerodoroma odletio za Kladušu.

U povratku iz Kladuše avion, koji je prevozio vakcine za životinje, nestao je sa radara.

Helkiptori OSBiH

Helikopter Oružanih snaga BiH nastavio je jutros potragu za civilnim avionom koji je nestao na području Kozare, rečeno je Srni iz Ministarstva odbrane BiH.

Helikopter Oružanih snaga BiH u potragu se uključio juče oko 14.15 sati.

Spasilačko-koordinacijski centar Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH uputio je poziv dežurnoj službi traganja i spašavanja Oružanih snaga BiH, koju čini posada iz sastava dva helikopterskog skvadrona, stacionirana u kasarni Rajlovac, rekli su iz Ministarstva.

Po dolasku u zonu, posada je počela pretraživati teren, s ciljem lociranja mjesta nestanka aviona, te pronalaska i spašavanja posade aviona, a te aktivnosti su nastavljene i jutros.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.