Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Za ozdravljenje trogodišnje Sofije potrebno još 630.000 KM

sofija micevic

Zdravstveno stanje trogodišnje djevojčice Sofije Mićević iz Banje Luke, koja boluje od akutne limfoblastne leukemije, posljednjih dana se mnogo poboljšalo, potvrdili su u petak u Humanitarnoj organizaciji “Budimo ljudi”.

Zbog toga se, kako su istakli, očekuje da bi u što kraćem vremenu trebalo da otputuje na liječenje u kliniku “Johns Hopkins Medicine International” u Baltimoru.

“Sofija je mnogo bolje. Čekamo potvrdu  doktora sa Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta ‘Dr Vukan Čupić’ u Beogradu, gdje prima terapiju, da je pusti da leti u Baltimor” , rekli su u ovoj organizaciji.

Za liječenje male Sofije potrebno je sakupiti još oko 630.000 KM.

“Pored prvog dijela za liječenje u klinici u Baltimoru od 270.000 dolara, odnosno 485.987 KM, prikupljeno je još 341.986 KM”, rekli su u Organizaciji “Budimo ljudi”.

Mnoštvo humanitarnih akcija za prikupljanje pomoći Sofiji u punom je jeku, a razne institucije, privrednici, pojedinci ujedinili su se da se potreban novac što prije sakupi da bi djevojčica otišla na liječenje u Ameriku.


Kulturno-umjetnička društva podržala Sofiju

Gradsko Kulturno-umjetničko društvo KUD “Alat- Svislajon” iz Trebinja organizovalo je večeras tradicionalnu manifestaciju narodnih igara i pjesama pod nazivom “U susret proljeću”, a prikupljena sredstva biće uplaćena za liječenje trogodišnje djevojčice Sofije Mićević iz Banje Luke.

Sofija boluje od akutne limfoblastne leukemije, a da bi dali svoj doprinos za liječenje djevojčice ovaj KUD i njihovi prijatelji su odlučili da za građane prirede nezaboravno večer, po cijeni od tri KM.

Prisutnu publiku i goste učesnike pozdravio je gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, koji je rekao da mu je drago što se “Alat” uključio u akciju pomoći maloj Sofiji i pridružio se svim onim humanistima koji žele što brže ozdravljenje male Banjalučanke.

“Nadam se da će Sofija ozdraviti i da će uskoro biti na ovakvim mjestima kao što smo i mi večeras”, rekao je Petrović.

Iz KUD-a “Alat Svislajon” kažu da ovo nije veče za velike priče i da je važno da je došao veliki broj ljubitelja narodnih igara i pjesme kako bi se prikupilo što više sredstava za malu Sofiju, čije je ozdravljenje najbitnije.

KUD “Alat – Svislajon” održao je i organizovao na desetine humanitarnih koncerata i uvijek su među prvima koji se priključe akcijama pomoći ne samo svojim sugrađanima već i svim ljudima kojima je pomoć neophodna.

Predsjednik KUD-a “Alat” Nedeljko Lambeta je istakao da je ovo je 33. humanitarni koncert ovog društva, a 10. tradicionalni “U susret proljeću”.

Kao gosti “Alata” nastupila su i kulturno-umjetnička društva “Zahumlje” iz Nikšića, “Ilija Kišić” iz Zelenike, “Gusle” iz Mostara, KUD “Foča”, “Sveti Jovan Vladimir” iz Bara, “Čajavec” iz Banje Luke, ANI “Jovan Dučić” iz Trebinja i “Hercegovina” iz Petrovog Polja.

Koncertu u Kulturnom centru prethodilo je predstavljanje svih KUD-ova učesnika – kroz defile, kratke nastupe i jedno zajedničko kolo u
centru grada.