Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Za proslavu “Dana RS” pola miliona KM

defile dan rs (5)

Proslava “Dana Republike Srpske” prošle godine je građane tog bh. entiteta koštala pola miliona KM.

-Rashodi u iznosu od 498.280 KM po osnovu obilježavanja “Dana RS” odnose se na izvršene usluge u periodu od 23. decembra 2016. do 10. januara 2017. godine – navela je Glavna služba za reviziju javnog sektora RS-a u izvještaju o provedenoj finansijskoj reviziji Službe predsjednika RS-a u prošloj godini.

Lani je za 9. januar, dan RS-a koji je kao neustavan osporio Ustavni sud BiH, između ostalog, organizovan defile ulicama Banje Luke, prijem i akademija.

Iz budžeta Službe predsjednika RS-a finansiraju se i bruto naknade članovima Senata, a u 2017. su iznosile 22.182 KM.

Naknade članovima Senata definisane su poslovnikom o radu tog savjetodavnog tijela, u visini jedne polovine prosječne plaće u prethodnoj godini u RS po održanoj sjednici Senata.

Služba predsjednika obezbjeđuje nesmetan rad i funkcionisanje kabineta predsjednika i potpredsjednika RS.

Pravilnikom je sistematizovano 40 radnih mjesta za 88 izvršilaca. Na kraju 2017. u Službi predsjednika je, osim izabranih osoba, bilo angažovano 86 izvršilaca na 36 sistematizovanih radnih mjesta.

Na osnovu odluka o postavljanju savjetnika, u istom periodu, bilo je angažovano deset savjetnika u radnom odnosu, sedam koji nisu u radnom odnosu i tri savjetnika koji su se odrekli prava na naknadu, navodi se u izvještaju Gavne služba za reviziju javnog sektora RS-a, koja je dala pozitivno mišljenje na finansijske izvještaje Službe predsjednika RS-a.