Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potpisani sporazumi

Za regulaciju riječnih korita i zaštitu od poplava 2.768.216 KM

regulacija korita (1)

Nadzor nad izvođenjem radova provodit će Zavod za izgradnju KS

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo izdvojilo je 2.768.216 KM za sufinansiranje regulacije riječnih korita i zaštitu od poplava na području Kantona Sarajevo za ovu godinu.

Sredstva su izdvojena na osnovu “Programa utroška finansijskih sredstava za regulaciju riječnih korita i zaštitu od poplava, vodosnabdijevanja i odvodnju voda”, koji je usvojila Vlada Kantona Sarajevo, saopćeno je iz kantonalne pres-službe.

Resorni ministar Haris Bašić i direktor Zavoda za izgradnju KS Mirza Hulusić danas su tim povodom potpisali sporazume s dogradonačelnikom Sarajeva Milanom Trivićem, načelnicima i predstavnicima općina.

Kako je navedeno, Ministarstvo je, zajedno s općinama, usaglasilo projekte iz oblasti regulacije riječnih korita II kategorije, za koje je izrađena projektna dokumentacija te pribavljena saglasnost i dozvole za njihovu realizaciju u 2019. godini.

Nadzor nad izvođenjem radova provodit će Zavod za izgradnju KS, dok će resorno ministarstvo pratiti realizaciju ovih projekata na terenu, ali i kroz dostavljenu dokumentaciju od Zavoda i općina.