BiH

zbog koronavirusa

Za sada je u ovim kantonima obustavljena nastava

11/03/2020

Također se preporučuje roditeljima da ne dovode djecu u vrtiće

U Sarajevskom, Tuzlanskom i Zeničko-dobojskom kantonu od sutra se obustavlja nastava na osnovu preporuka Kriznog štaba Federacije BiH, a u cilju prevencije pojave oboljelih od koronavirusa. U naredne dvije sedmice neće biti nastave u osnovnim i srednjim školama te na visokoškolskim ustanovama.

Također se preporučuje roditeljima da ne dovode djecu u vrtiće.

– Krizni štab za borbu protiv koronavirusa Zeničko-dobojskog kantona donio je odluku o obustavljanju do daljnjeg nastave u osnovnim i srednjim školama te na Univerzitetu u Zenici – kazao je u izjavi za Fenu predsjednik štaba i ministar zdravstva ZDK Adnan Jupić, koji je predsjedavao sjednicom tog štaba.

Također, Vlada Distrikta Brčko BiH danas je u drugom nastavku 89. vanredne sjednice donijela odluku o proglašenju ugroženosti od epidemije u ovom gradu nakon razmatranja informacije o stanju i mjerama poduzetim u vezi s koronavirusom.

Čeka se odluka za HNK

Nastava u Hercegovačko-neretvanskom kantonu neće biti obustavljena dok se ne donese odluka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK, saopćeno je iz Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.