BiH

vlada bpk

Za sanaciju i modernizaciju puteva u BPK-u Goražde 800.000 KM

15/07/2020

Premijerka BPK-a Aida Obuća pojasnila je da je riječ o modernizaciji regionalnog puta R 448-a Osanica - Ilovača - Prača, dionica Jezero – Brzača, u ukupnom iznosu od 485.000 KM, te sanaciji dijela puta R-448, dionica Hranjen - Bare, za koju će biti izdvojeno 289.000 KM

Predstavnici Vlade Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde, Kantonalne Direkcije za ceste i izvođač radova danas su potpisali ugovor o sanaciji i modernizaciji dva putna pravca na području ovog kantona.

Ukupna vrijednost projekata je oko 800.000 KM, a firma “Okac“ iz Goražda obavezala se da će radove okončati u predviđenom roku od 60 dana.

Premijerka BPK-a Aida Obuća pojasnila je da je riječ o modernizaciji regionalnog puta R 448-a Osanica – Ilovača – Prača, dionica Jezero – Brzača, u ukupnom iznosu od 485.000 KM, te sanaciji dijela puta R-448, dionica Hranjen – Bare, za koju će biti izdvojeno 289.000 KM.

– Radi se o namjenskim sredstvima Direkcije za ceste BPK Goražde koja se, u skladu sa Zakonom o cestama, mogu uložiti samo u ove namjene. Drago mi je da smo u godini kada vlada pandemija, u prilici realizirati ovako značajne infrastrukturne projekte koji idu u pravcu modernizacije putnih pravaca regionalnih cesta u nadležnosti BPK Goražde – istakla je Obuća.

Izrazila nadu da će ovakvi projekti biti nastavljeni i u narednoj godini s ciljem modernizacije svih putnih pravaca koji su u nadležnosti kantona.

– S obzirom da su ova dva putna pravca za koje smo potpisali ugovor u vrlo lošem stanju, njihova sanacija odnosno modernizacija bila je prijeko potrebna. Kako nam je izvođač rekao, ispunjeni su svi uslovi da bi naredne sedmice paralelno mogli početi radovi na oba putna pravca. Imajući u vidu da je sezona izvođenja ovih radova, očekujem da će rok od 60 dana biti ispoštovan – istakla je premijerka BPK Goražde.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.