Za skokove sa Starog mosta prijavljena 42 takmičara, među kojima dva maloljetnika

mostar1

U Mostaru je sve spremno za 452. tradicionalne visinske skokove sa Starog mosta, a grad na Neretvi od ranih jutarnjih sati je preplavljena domaćim i stranim turistima koji dolaze kako bi uživo pratili spektakl poznat diljem svijeta, javlja reporter Anadolu Agency (AA).

Glasnogovornik Kluba skakača u vodu Mostaru Saša Oručević ističe kako su u želji za osvajanjem titule najboljeg skakača sa Starog mosta stigli natjecatelji iz čitave regije, a iznenađenje za mnoge je, kako ističe, da će ove godine nastupiti dva maloljetnika iz Mostara uz potpis roditelja.

„Imamo skakače iz čitave BiH, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Srbije. A liječnički pregled prošlo je njih 42 od koji je 18 u kategoriji za skokove na noge, a 24 u kategoriji skokova na glavu – stil lasta“, rekao je Oručević.

Svi skakači, kako ističe, prošli su liječnički pregled i komisiju koju čine bivši šampioni skokova sa Starog mosta.

„Dosta je skakača vraćeno jer je ustanovljeno da nisu spremni za ovo natjecanje, a cilj Kluba skakača u vodu Mostari je da sve prođe bez povreda i da nastupe oni koji su zaista spremni“, kazao je Oručević.

Naglašava da oni koji nisu mogli ove godine nastupiti imaju priliku pripremiti se za dogodine. No, ove godine unatoč nedostatku godina punu spremnost pokazala su dvojica Mostaraca koji će nastupiti uz potpis roditelja.

„Ove godine imamo tri nova skakača iz Mostara. To su osamnaestogodišnji Tiro, te Krećinić i Petrović koji su maloljetni i nastupaju uz suglasnost roditelja“, pojasnio je Oručević.

Tisuće posjetitelja današnje manifestacije u gradu na Neretvi kako Oručević naglašava imat će priliku vidjeti oko 100 skokova u nastupima natjecatelja u dvije serije i revijalne skokove šestorice veterana.

Brojni tusti koji već zauzimaju mjesta oko luka UNESCO-ovog spomenika kako bi uživali u skokovima s najljepše skakaonice na svijetu uvelike govore o favoritima i nastoje svojim uređajima za fotografiranje ovjekovječiti mjesto događaja koji danas Mostar stavlja u središte svjetskih zbivanja.