Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Za svakog ponešto ove zimske sezone na Jahorini

BiH

jahorina-2

Prvi snijeg pao je već prošle sedmice u pojedinim dijelovima BiH, a kako bi smo saznali na koji način se na olimpijskim planinama pripremaju za predstojeću zimsku sezonu razgovarali smo sa Ivanom Lizdek, portparolom Olimpijskog centra Jahorina.

“Ono što je urađeno do sada u sklopu priprema jeste: uređenje ski staza, testiranje sistema za vještačko osnježavanje, remont mašina i vertikalnog transporta. Preostao nam je još remont jedne žičare te očekujemo da će i to uskoro biti završeno, a najkasnije do kraja mjeseca novembra”, navela je Lizdek.

Na Jahorini očekuju da će imati uspješnu sezonu sa dosta niskih temperatura,

“Tako bismo mogli proizvoditi vještački snijeg, ali nadamo se i da će biti dovoljno prirodnih snježnih padavina”, istakla je Lizdek.

jahorina

Ove zimske sezone na Jahorini su, kako ističu, pripremili za svakog ponešto.

“Svi posjetioci će osim u skijanju, bordanju, sankanju, grudvanju, vožnji motornim sankama i noćnom skijanju, moći uživati u odličnoj ponudi jahorinskih hotela koja obuhvata, osim dobrog noćnog provoda, i bogatu gastro ponudu i kvalitetan wellness program u svojim spa centrima. Zasigurno neće izostati ni zabava za najmlađe koju organizuje većina jahorinskih hotela u sklopu svojih dječijih igraonica sa profesionalnim animatorima”, zaključila je Lizdek.