Prognoza vremena

Za vikend oblačno i kišovito, u ponedjeljak sunčano s porastom temperature

jajce jesen (3)

Najniža jutarnja temperatura zraka sutra većinom između 4 i 9 stepeni, na jugu zemlje do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura od 9 do 15, na jugu zemlje do 18

Prema najavama meteorologa sutra će biti oblačno vrijeme sa sunčanim periodima, uz slabiju kišu na istoku i jugu. Širom zemlje povremeno su mogući kratkotrajni pljuskovi ili slaba kiša.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9 stepeni, na jugu zemlje do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura od 9 do 15, na jugu zemlje do 18.

U nedjelju će u Bosni će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama će biti magle. U Hercegovini umjerena naoblaka. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje do 19 stepeni.

U ponedjeljak će u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni prije podne se očekuje dosta magle i niske naoblake. Sunčanije u Bosni u drugom dijelu dana. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje do 10°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C.