Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Za vikend se spremite, bit će padavina

BiH

snijeg – slovenija 2

Sunčanije će danas biti u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne postepeno smanjenje oblačnosti. Po kotlinama u Krajini i centralnim područjima prijepodne će biti magle.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 8 do 11 stepeni.

U Sarajevu prijepodne oblačno. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 5 stepeni.

Pretežno vedro jutros je u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne je oblačno. Magle ima u Krajini i centralnim područjima.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -4 stepena, Bugojno, Ivan-sedlo, Livno i Sokolac -1;
Jajce 0, Banja Luka, Grude, Srebrenica i Tuzla 1, Sarajevo i Zenica 2, Bijeljina, Brčko, Doboj, Gradačac i Trebinje 3, Zvornik 4, Mostar 5 i Neum 6 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944hPa, za 1Pa je veći od normalnog i ne mijenja se, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Meteorolozi za subotu, 10. februar, ujutro najavljuju umjereno od pretežno oblačno i suho vrijeme, ponegdje maglovito, dok će tokom dana postepeno naoblačenje donijeti slabu susnježicu i snijeg, na jugu kišu.

Uveče i u noći padavine će postepeno jačati uz formiranje manjeg snježnog pokrivača u većini predjela. Jutarnja temperatura vazduha biće od minus pet do jedan, a najviša dnevna od dva do šest stepeni Celzijusovih.

U nedjelju, 11. februara, bit će oblačno i hladnije sa snijegom koji će biti nešto jači tokom jutra i dodatno će povećati visinu snježnog pokrivača, ali će u drugom dijelu dana padavine prestati.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus pet do jedan, a najviša dnevna od minus jedan do tri stepena Celzijusova.