Za vikend se u BiH očekuje snijeg

sarajevo snijeg

U BiH se predstojećeg vikenda očekuje pogoršanje vremena sa snijegom.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme. U centralnim i istočnim područjima Bosne po kotlinama sa maglom ili niskim oblacima. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni.

U petak u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini pretažno oblačno vrijeme. U ostalim područjima Bosne umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, u Hercegovini može pasti i malo kiše. Krajem dana se očekuje jače naoblačenje sa zapada. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 9, a najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 19 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Prije podne slaba kiša se očekuje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Poslije podne i u noći na nedjelju jače padavine u cijeloj zemlji. U nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. U ranim jutarnjim satima u nedjelju i u nizinama Bosne će padati susnježica i snijeg. Vjetar jak sa olujnim udarima južnog i jugozapadnog smjera. Krajem dana u Bosni se očekuje slabljenje vjetra i promjena smjera na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13, a najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20 stepeni.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U nizinama se očekuje kiša, u Bosni susnježica i snijeg. U višim planinskim područjima snijeg. Vjetar većinom slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Na jugu zemlje umjereno jako jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu zemlje od 6 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 6, na jugu zemlje do 12 stepeni.