BiH

Vogošća

Za vikend vakcinacija u tržnom centru Bingo, na raspolaganju vakcine Pfizer, Moderna i Sinopharm

09/12/2021
Foto: Ilustracija

Onima koji odluče vakcinaciju obaviti na ovom punktu, na raspolaganju će biti vakcine Moderna, Pfizer i Sinopharm. Vakcinacija će trajati od 10 do 15 sati

– Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo sedmi put zaredom organizira akciju “Vakcinacija prema građanima”, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ovog vikenda, 11. i 12. decembra, akcija se nastavlja u tržnom centru Bingo u Vogošći.

Onima koji odluče vakcinaciju obaviti na ovom punktu, na raspolaganju će biti vakcine Moderna, Pfizer i Sinopharm. Vakcinacija će trajati od 10 do 15 sati.

Vakcinacija u tržnim centrima u glavnom gradu Bosne i Hercegovine počela je 6. novembra ove godine.

Tokom prethodnih vikenda vakcinacija se vršila u brojnim tržnim centrima u Kantonu Sarajevo, ukupno je za šest vikenda vakcinisano više od 3.000 osoba na ovim lokacijama.

Vakcinacija u Kantonu Sarajevo nastavlja se i u domovima zdravlja, gdje se osim prve doze, vrši i revakcinacija, te davanje treće doze vakcine, u skladu sa preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS-a.

Treća doza svih vrsta vakcine je na raspolaganju svim dobnim grupama, kao i onima koji su primili prve dvije doze van Kantona Sarajevo, ali je prvo potrebno da prijave podatke o toj vakcinaciji u sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS-a.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, a prvenstveno na obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.