Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Inspektorat RS

Izrečene kazne u visini od 30.000 KM: Zabranjen rad u sedam objekata zbog nepoštivanja mjera

kafici

Protekle sedmice izvršene su 3.052 inspekcijske kontrole poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama i izrečene kazne u iznosu od 30.000 KM

Republički inspektori su u saradnji s inspektorima jedinica lokalne samouprave protekle sedmice izvršili 3.052 inspekcijske kontrole poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama. U 25 slučajeva utvrđene su nepravilnosti, zbog čega su izrečene kazne u iznosu od 30.000 KM, dok je za sedam objekata izrečena mjera zabrane rada, javlja Anadolu Agency (AA).

“U okviru provođenja navedenih mjera u protekla četiri mjeseca izvršeno je preko 23.000 inspekcijskih kontrola u kojima su do sada izrečene kazne u iznosu od oko 356.000 KM, dok je za 29 ugostiteljskih objekata izrečena i mjera zabrane rada”, saopšteno je iz Inspektorata RS.

Dodaje se da inspekcija i u narednom periodu nastavlja sa pojačanim kontrolama na terenu, posebno u ugostiteljskim objektima u večernjim satima, sredstvima javnog prevoza, ali i drugim objektima za koje je specifična veća frekvencija građana.

“Imajući u vidu da je virus korona prisutan u populaciji i da je epidemiološka slika pogoršana, još jednom podsjećamo građane i privredne subjekte da je naša kolektivna odgovornost trenutno najbolja zaštita od širenja virusa te ih pozivamo da se pridržavaju preventivnih mjera i izbjegavaju nepotrebna okupljanja u većem broju”, stoji u saopštenju.

Iz Inspektorata RS navode da zdravstvena zaštita stanovništva, isplate plata i socijalnih davanja ne smiju biti dovedeni u pitanje, a povećanje broja oboljelih, opterećenost zdravstvenih ustanova i udari koje privreda trpi poslednjih pola godine predstavljaju ozbiljan rizik i za naredni period.