Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FUZIP

Zabranjen uvoz jedne vrste dječijih igračaka porijeklom iz Kine

pojačana inspekcija
FOTO: FUZIP
Ilustracija

U skladu s odredbama Zakona o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe, zabranjen je uvoz kontrolisane pošiljke ukupne težine 120 kilograma

Federalna sanitarna inspekcija zabranila je na mjestu carinjenja Mostar–Rodoč uvoz pošiljke od 600 dječijih lutki “Mickey Mouse” porijeklom iz Kine, zbog neispunjavanja uslova za uvoz, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove Federacije BiH.

U postupku inspekcijskog nadzora nad uvozom predmeta opšte upotrebe čije se carinjenje vrši na mjestu carinjenja Mostar-Rodoč, uzeti su uzorci kontrolisanog proizvoda čijom je hemijskom analizom utvrđeno da ne odgovara odredbama Pravilnika o uslovima u pogledu zdravstvene ispravnosti predmeta opšte upotrebe koji se mogu stavljati u promet.

U skladu s odredbama Zakona o zdravstvenoj ispravnosti životnih namirnica i predmeta opšte upotrebe, zabranjen je uvoz kontrolisane pošiljke ukupne težine 120 kilograma.

Takođe, naređeno je njeno vraćanje pošiljaocu, odnosno uništavanje na propisan način u slučaju da povrat nije moguć, navedeno je u saoštenju.