Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zadržavanja na graničnim prelazima i do 45 minuta

granicni_prelaz
FOTO Ilustracija

Turistička sezona koja je u jeku, ali i muslimanki praznik Ramazanski bajram koji se od danas obilježava tri dana, uzrokovali su pojačan promet na cestama u Bosni i Hercegovini, kao i na graničnim prelazima, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) navode da se na graničnom prelazu Bosanski Brod, na ulazu u BiH čeka oko 45 minuta.

“Na GP Gradina se čeka oko pola sata. Na GP Doljani na izlazu iz BiH zadržavanja su oko pola sata, a na ulazu u zemlju oko 20 minuta. Podsjećamo vozače da je GP Gabela Polje od jutros otvoren za međunarodni putnički promet. Zbog radova u Hrvatskoj, na GP Brčko-Gunja na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila”, navode iz BIHAMK-a.

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje za područje cijele BiH zbog visokih dnevnih temperatura zraka. Zbog toga, iz BiHAMKA-a apeluju na vozače da putovanja i vožnju prilagode vremenskim uvjetima i da prave češće pauze.

“Apelujemo na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice”, poručuju iz BIHAMK-a.