Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zaev sa članovima Predsjedništva BiH: Uskoro avionske linije Sarajevo – Skoplje

BiH

zaev predsjesnistvo (2)

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić razgovarali su s predsjednikom Vlade Republike Makedonije Zoranom Zaevom i konstatovali da između dvije prijateljske i bliske zemlje nema otvorenih pitanja i da su politički odnosi izuzetno dobri.

U makedonskoj delegaciji bilo je pet ministara iz vlade Zorana Zaeva, a tokom sastanka je najavljeno otvaranje direktne avionske linije između Sarajeva i Skoplja, kao i potpisivanje niza sporazuma, kao što su priznavanje vozačke dozvole i prelazak granice s ličnom kartom.

Sagovornici su to ocijenili kao osnov za daljnje unapređenje ekonomske saradnje i trgovinske razmjene između dviju zemalja.

Makedonski premijer Zaev upoznao je članove Predsjedništva BiH s aktuelnom sociopolitičkom situacijom u njegovoj zemlji i njenim evroatlantskim putem za koji cijeni da nema alternativu.

Članovi Predsjedništva su izrazili zadovolјstvo zbog formiranja nove vlade i stabilizacije prilika u Makedoniji, smatrajući da je tako poslana snažna poruka cijelom regionu da je moguće napraviti ozbiljan iskorak ka stabilnosti države i prosperitetu njenih građana, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Sastanku je u ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića prisustvovao savjetnik Tugomir Čuljak.

Susret Zvizdića i Zaeva: Saradnju dviju država dodatno osnažiti