Bonnie Glick

Zamjenica glavnog administratora USAID-a dolazi u posjetu BiH

Bonnie Glick (1)

Zamjenica administratora sastat će se i s liderima Međureligijskog vijeća BiH i razgovarati o nastojanjima povezivanja građana različite etničke i vjerske pripadnosti

Zamjenica glavnog administratora Agencije američke vlade za međunarodni razvoj (USAID) Bonnie Glick, dolazi početkom slijedeće sedmice u trodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini.

Tokom boravka u BiH, zamjenica Glick sastat će se s članovima Predsjedništva BiH i razgovarati o trenutnoj podršci koju USAID pruža Bosni i Hercgovini kako bi postala samoodrživa, ali i hitnom rješavanju ključnih problema trgovine ljudima s kojima se BiH trenutno suočava – saopćeno je iz USAID-a.

Zamjenica administratora sastat će se i s liderima Međureligijskog vijeća BiH i razgovarati o nastojanjima povezivanja građana različite etničke i vjerske pripadnosti.

Potom će prisustvovati projekciji dokumentarnog filma „Poveži tačke“, proisteklom iz inicijative mladih različite etničke i vjerske pripadnosti, koji su uz pomoć USAID-a putovali zajedno i posjetili brojna vjerska obilježja širom zemlje.

U sklopu posjete BiH, zamjenica administratora Glick također će posjetiti kompaniju Trikon, kako bi saznala više o podšci USAID-a za veće i uspješnije ulaganje dijaspore u BiH – najavljeno je iz USAID-a.