Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. parada ponosa

Zamjenica gradonačelnice Benjamine Karić: Nije dala podršku, tu sam u ličnom svojstvu

Anja Margetić
FOTO: N1

Naglasila je da je na početku mandata nastojala da se izbori za to da Grad Sarajevo da podršku za održavanje Bh. parade ponosa

Jučerašnjoj petoj Bh. povorci ponosa prisustvovala je i zamjenica gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić – Anja Margetić.

Margetić je istakla da je zadovoljna što je sve proteklo u najboljem redu navodeći da su Sarajlije pokazale svoju solidarnost sa ovom marginaliziranom grupom.

“Danas ne šetamo samo za LGBTQI+ populaciju, već i za sve ostale marginalizovane grupe kojih je jako puno”, dodala je.

S obzirom na to da se Povorka ponosa održava samo u Sarajevu, a ne u drugim bh. gradovima sa N1 televizije pitali su je kako to komentariše.

Ne postoji ni podrška Grada Sarajeva

“Pa ni u Sarajevu od zvaničnih institucija Grada nemate zvaničnu podršku i mislim da ne predstoji ništa drugo nego borba za slobodu i za ista prava. Nadamo se da će ovi hrabri ljudi nastaviti i prenijeti Paradu ponosa i u druge gradove. Polako, ali vremenom će se to sigurno desiti jer mi u Sarajevu govorimo da smo evropski grad pa nemojmo samo pričati već to trebamo i pokazati kao naprimjer danas”, istakla je Margetić.

Naglasila je da je na početku mandata nastojala da se izbori za to da Grad Sarajevo da podršku za održavanje Bh. parade ponosa.

“Gradonačelnica da da podršku i nažalost nisam naišla podršku. Mogu biti samo u ličnom svojstvu i dati svoju podršku”, poručila je Margetić koja je šetala zajedno sa učesnicima pete BH Parade ponosa.