Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uio bih

Zaplijenjena roba vrijedna više od 116.000 KM, pogledajte gdje su je pokušali sakriti

Oduzeta skrivena roba 3

Izvršenim detaljnim pregledom robe utvrđene su nepravilnosti vezane za neprijavljivanje robe, te je tom prilikom pronađena određena količina neprijavljene i skrivene robe

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalnog centra Tuzla, u dve odvojene akcije oduzeli su raznu robu u vrijednosti 116.500 KM, javili su iz ove institucije.

Ovlašteni službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, RC Tuzla, izvršili su detaljan pregled pošiljke uvoznika na područje RC Tuzla.

Izvršenim detaljnim pregledom robe utvrđene su nepravilnosti vezane za neprijavljivanje robe, te je tom prilikom pronađena određena količina neprijavljene i skrivene robe.

Radilo se o 2552 komada raznih majica i punjač za romobile.

U drugoj odvojenoj akciji, a u saradnji sa službenicima Grupe za reviziju i kontrolu, Odsjeka za poreze RC Tuzla, a na osnovu raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju pravnog lica izvršili su istovremenu provjeru i kontrolu prometa i porijekla roba i tom prilikom pronašli veću količinu robe za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija.

Tom prilikom privremeno su oduzeta 2059 komada raznih jakni, prsluka i helanki.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe u operativnim aktivnostima Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, Odsjeka za provedbu propisa RC Tuzla iznosi 116.500,00 KM.