Akcija "Trocadero"

Zaplijenjene cigarete vrijedne više od pola miliona maraka

cigarete

U akciji su uhapšene tri osobe

Dežurni tužitelj koordinirao je aktivnosti ovlaštenih djelatnika MUP-a RS, u radu na zaplijeni velike količine cigareta, čija se vrijednost procjenjuje na oko pola miliona KM.

U okviru akcije kodnog naziva “Trocadero”, dežurni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, koordinirao je aktivnosti u akciji u kojoj je na području Banje Luke, u aktivnostima koje su na terenu realizirali policijski djelatnici MUP-a RS, izvršena zaplijena oko 160.000 kutija cigareta bez akciznih markica.

Kako piše RTRS, oduzeta je i veća količina novca za koji postoje osnovi sumnje da potiče iz krivičnog djela, mobilni telefoni, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Podsjećamo, u akciji su uhapšene tri osobe čiji su inicijali S.K. i S.S. iz Banjaluke i R.G. iz Glamoča.

U ovom predmetu, bit će izvršeno ispitivanje osumnjičenih osoba, koje se terete za nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Istraga u predmetu se intenzivno nastavlja.

Tužiteljstvo BiH, sa partnerskim institucijama i agencijama, radi na većem broju predmeta, koji se odnose na nedozvoljen promet duhanskih akciznih proizvoda u velikim količinama, kojim se ostvaruje velika nezakonita imovinska korist za počinitelje, a nanosi se šteta budžetu i svim građanima BiH.