BiH

mostar

Započeli pregovori sindikata zdravstvenih radnika i Vlade HNK

11/02/2021

Sindikalisti traže povećanje plaća i novi kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavca i radnika u oblasti zdravstva

U Mostaru su započeli pregovori predstavnika sindikata zdravstvenih radnika u Hercegovačko-neretvanskom kantonu s predstavnicima kantonalne vlade oko zaključivanja granskog Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavca i radnika u oblasti zdravstva na području te županije te povećanju njihovih plaća.

– Pregovori su počeli nakon dvije godine’ borbe’ s Vladom HNK oko potpisivanja granskoga kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavca i radnika u oblasti zdravstva na području HNK, odnosno zahtjeva za povećanjem plaća zdravstvenim radnicima i poboljšanja njihovih uvjeta – potvrdio je predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNK Dalibor Vuković uoči pregovora.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar Ivica Anić izrazio je nadu će se napokon ispoštovati njihovi zahtjevi.

Naglasio je da, prema neslužbenim podacima, imaju saznanja kako Vlada HNK, Ministarstvo zdravstva i SKB vrše pritisak na sudstvo povodom tužbe koju su podnijeli protiv sindikata o zakonitosti samoga štrajka.

– Mi vjerujemo sudu i da ćemo i ovoga puta izići kao pobjednici – poručio je Anić.

Oko dvije i pol tisuće članova Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a i Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB-a Mostar od 10. decembra prošle godine nalazi se u generalnom štrajku.

Sindikalisti traže povećanje plaća i novi kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavca i radnika u oblasti zdravstva.

Najavljuju da štrajk i dalje ostaje ako se ne ispoštuju njihovi zahtjevi.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.