Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zaposlenici Američke ambasade i USAID-a u BiH darovali djecu Zavoda Mjedenica

uposlenici americke ambasade zavod mjedenica2

Grupa zaposlenika Američke ambasade i USAID-a u BiH obradovala je danas učenike i korisnike usluga Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece “Mjedenica” u Sarajevu paketićima, a oni su im zauzvrat pripremili prigodan program.

Ovo je peta godina kako ih daruju, a sadržaj paketića pripremljen je na osnovu ranije iskazanih želja učenika i korisnika Zavoda “Mjedenica”.

Direktor Zavoda Mjedenica Selmir Hadžić kaže da to bila prilika za lijepo druženje sa djecom, prilika kad su njihovi osmijeh i sreća glavni razlozi za okupljanje.

Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece “Mjedenica” osnovan je 1947. godine i najstarija je ustanova koja se bavi odgojem i obrazovanjem djece i odraslih s teškoćama u razvoju. Osnovni segmenti rada su vrtić ”Sunce u Mjedenici”, osnovna škola, internat za smještaj učenika, produženi boravak, te radionice za radnu okupaciju odraslih osoba s intelektualnim teškoćama.

Cilj im je da korisnike obrazuju, socijaliziraju i ojačaju u skladu s njihovim potrebama, interesima i mogućnostima, te da ih tako integriraju u društvo. U školskoj 2015./2016. godini imaju više od 200 djece i odraslih s teškoćama u razvoju koji su upisani u različite segmente rada Zavoda.