Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

redovna sjednica

Zasjeda Predsjedništvo BiH, ali nije poznat dnevni red

Sarajevo: Održana 9. redovna sjednica Predsjedništva BiH
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Prema najavi iz Predsjedništva BiH, početak sjednice je otvoren za snimatelje i fotoreportere, a nakon sjednice bit će poslano saopćenje za javnost

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine danas će održati redovnu sjednicu, koja je najavljena za 14.00 sati. Prema ustaljenoj proceduri u Predsjedništvu BiH konačan dnevni red sjednice bit će poznat nakon konsultacija kabineta članova Predsjedništva koje se održavaju neposredno odnosno sat prije održavanja sjednice.

Prema najavi iz Predsjedništva BiH, početak sjednice je otvoren za snimatelje i fotoreportere, a nakon sjednice bit će poslano saopćenje za javnost.

Prethodna održana sjednica Predsjedništva BiH bila je vanredna i održana je 8. februara, na kojoj je donijeta Odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovara radi zaključivanja Sporazuma između Bosne i Hercegovine i Evropske unije o operativnim aktivnostima koje provodi Agencija za evropsku graničnu i obalsku stražu (Frontex) u Bosni i Hercegovini.

Prethodna redovna sjednica Predsjedništva BiH održana je 29. decembra i na toj sjednici prihvaćen je poziv predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdoğana, upućen članovima Predsjedništva BiH za učešće na 3. diplomatskom forumu u Antaliji (Antalya Diplomacy Forum – ADF2024), koji će biti održan od 1. do 3. marta 2024. godine.