Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"snimljeno po istinitoj priči"

Zašto Aleševićev film “Potkivanje” nije prikazan na SFF-u?

sff bosanski cilim9 (1)

Od svojih kolega profesionalaca, netalentovanih, a pohlepnih “autora i producenata”, hrabri naturščik Nermin Alešević se izdvaja po još nečemu; on je filmom “Potkivanje” spašavao državnu imovinu svojim parama, dok ovdašnji režiseri i drugi filmski “umjetnici” kršeći javne novce na svoje jadne, kompromiserske, nikom potrebne “uratke”, zapravo održavaju na životu jedan odvratni, korumpirani, lažljivi, nenarodni režim!

Nermin Alešević, biznismen iz Velike Kladuše, koji je svojim tajno snimljenim videom, radnog naslova “Potkivanje” najjasnijim dokazom i svjedočanstvom “transparentnog” mita i bestidne korupcije, podigao na noge cijelu Bosnu i Hercegovinu, ovih dana je boravio u Sarajevu, posjetivši i Sarajevo film festival, piše Slobodna Bosna.

Na svom Twitter nalogu Alešević je napisao:

“Uzeo sam sebi za pravo i sam se slikao na SFF-u, iako me nisu pozvali, a snimio sam tako dobar i realan film o radu pravosuđa”.

U više ozbiljnom, nego šaljivom tonu Alešević je napisao da je njegov video-uradak “Potkivanje” “snimljen na istinitoj priči u BiH”.

Alešević se pohvalio kako je svojim dokumentarnim filmom “uspio sačuvati državni objekat vrijednosti 4 miliona maraka”.

Nermin Alešević nije ništa izmislio, ni pretjerao, jer njegov dugogodišnji pravosudni entuzijazam i javna bitka tokom kojih je gubio novac, vrijeme, živce i zdravlje da bi raskrinkao kriminalne radnje dvojice uglednih političara i miljenika vlasti (i šetača festivalskim “crvenim tepisima”), jedinstven je primjer filmske i medijske borbe pojedinca protiv korumpiranog režima, pravosuđa, medija, finansijskih institucija.

U vrlo oskudnoj, praktički nikakvoj konkurenciji domaćih filmova ove godine, film “Potkivanje” je po svojim društvenim reperkusijama i političkom utjecaju na javnost nesumnjivi video-audio događaj godine u Bosni i Hercegovini. Od svojih kolega profesionalaca, netalentovanih, a pohlepnih “autora i producenata”, hrabri naturščik Nermin Alešević se izdvaja po još nečemu; on je filmom “Potkivanje” spašavao državnu imovinu svojim parama, dok ovdašnji režiseri i drugi filmski “umjetnici” kršeći javne novce na svoje jadne, kompromiserske, nikom potrebne “uratke”, zapravo održavaju na životu jedan odvratni, korumpirani, lažljivi, nenarodni režim!